ethelontismos
04 Νοε 2020 10:17 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Η Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό στον Δήμο Παύλου Μελά καθώς βραβεύτηκαν οι νικητές αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στους περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς για μαθητές και ενήλικες που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Παύλου Μελά», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο έχει ως σκοπό να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των πολιτών, μέσω της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ευαισθητοποίησης τους και να προωθήσει τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που ήταν ανοιχτή για το κοινό, και πραγματοποιήθηκε στον 3ο όροφο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», βραβεύτηκαν έργα ζωγραφικής μαθητών 6 έως 10 ετών και κατασκευής καλλιτεχνημάτων, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών μαθητών ηλικίας 11 έως 18 ετών. Επίσης έγινε βράβευση για το διαγωνισμό ιδεών ενηλίκων σχετικά με τις δράσεις περιβάλλοντος και εθελοντισμού.

Τα έργα και οι ιδέες αξιολογήθηκαν από ειδικές επιτροπές και παρουσιάστηκαν στο χώρο της εκδήλωσης αλλά και στον εκθεσιακό χώρο της Υπόγειας Διάβασης της οδού Λαγκαδά. Συνεργάστηκαν τα Γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 19 σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τα οποία τα 11 ανήκουν στο Δήμο Παύλου Μελά. Κατατέθηκαν 70 ατομικές ζωγραφιές και 7 ομαδικές, 50 ατομικά καλλιτεχνήματα με ανακυκλώσιμα υλικά και 20 ομαδικά και 8 ιδέες σχετικά με τις δράσεις περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Η παρουσία του κόσμου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής μέσα από την ενεργό τους δράση και τον εθελοντισμό. Με πρωτοβουλία και ηθελημένη προσπάθεια.

Ο Δήμος Παύλος Μελάς αφιέρωσε την συγκεκριμένη ημέρα στον περιβαλλοντικό εθελοντισμό στο πλαίσιο των γενικών του δράσεων για τη δημιουργία οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες και μάς καλεί όλους να συμμετέχουμε στην προσπάθειά του, εγγραφόμενοι στο μητρώο Εθελοντών που διατηρεί.

Γιατί ο εθελοντισμός είναι στην φύση μας!

--

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ

 

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.